Новини

Previous Next

В периода от 27.09.2021 година до 29.09.2021 година в град Вършец се проведе Тринадесетата научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка“, организирана от Министерството на образованието и науката и Регионалното управление по образование – Монтана.

Целта на конференцията е да отговори на съвременните предизвикателства пред българското предучилищно образование чрез съхраняване и обогатяване на традицията, както и чрез популяризиране на добрия педагогически опит и творчески потенциал на учителя в детската градина.

Задача на конференцията е непрестанното повишаване на професионалната компетентност на предучилищните педагози в съответствие с потребностите, произтичащи от динамиката на науката, общественото развитие, промяната в нагласите и мотивацията за учене през целия живот.

Във форума се включиха представители на Министерството на образованието и науката, представители на Регионалните управления на образованието, представители на академичните среди, директори и учители от детските градини.

Събитието, което продължи 3 дни даде възможност за споделяне и популяризиране на добри педагогически и управленски практики от високоотговорната и всеотдайната работа с децата в предучилищна възраст.

Вълнуващо и много успешно беше представянето на децата от четвърта група „Петле“ на Детска градина „Звънче“, град Берковица. Те се включиха в уъркшоп, организиран в рамките на конференцията.

В работилницата за изкуство, децата имаха възможност да развихрят своето въображение и да покажат уменията си за рисуване върху камък, керемида и дърво.

Заниманията в работилницата „Да поработим с ръце, да се повеселим от сърце“ имаха за цел от една страна съхраняване на традицията, местната идентичност и умения, застрашени от забравяне, а от друга страна организиране на дейност, която да представлява атракция за участниците в конференцията. За отличното си представяне децата получиха много аплодисменти и усмивки.

Изключително емоционален беше моментът на разиграването на томбола, организирана от ДГ „Звънче“, в която наградите бяха плодове и зеленчуци – дарове на есента.

Previous Next

Довиждане, детска градина! Здравей, първи клас!

С незабравимо тържество стана изпращането на децата от подготвителна група "Калинка" на ДГ "Звънче". Децата рецитираха стихове, пяха песни и танцуваха. Празникът беше една пъстра феерия от прекрасни костюми, красив декор и много труд, вложен както от учителите, така и от децата. Бъдещите първокласници се разделиха с любимите си учителки и с играчките в детската градина, за да ги заменят наесен с пъстрото букварче и да тръгнат с него по пътя на знанието!

На добър час, мили деца!

 

 

Previous Next

Детска градина „Звънче“ започна новата учебна година в обновена обстановка, създадена с много любов и всеотдайност от нейния прекрасен екип. 15 септември беше отбелязан празнично с много емоции, смях и приятни изненади. Въпреки пандемичната ситуация, денят отново беше неповторим по своята тържественост. В слънчевата утрин малчуганите пристигнаха в детската градина щастливи, че отново се срещат с любимите си приятели и учители. Със сладка питка, мед и китка здравец деца и учители си пожелаха здраве, сили и вяра в успешното „пътуване“ към страната на игрите, знанията и чудесата.

С вълнение г-жа Анелия Якимова – директор на ДГ „Звънче“, пожела на щастливите малчугани незабравимо детство в прекрасната и слънчева детска градина, а на екипа - спокойна работа и много сили, вяра и решителност, за да се справи с новите предизвикателства.

За първи път прага на детската градина пристъпиха и нейните най-малки възпитаници. Минавайки под арка от цветя, те бяха посрещнати с майчина любов от първите им учители.

Децата от 4-та ПГ „Петле“ създадоха празнично настроение за всички деца от детската градина, както и за техните родители, дошли на празничното откриване на учебната година. С песни, танци и много стихчета те поздравиха всички присъстващи, а на най-малките пожелаха „Добре дошли!“.

Честита да ни е новата учебна година, деца!
Бъдете здрави, лъчезарни и винаги отворени към знанието! Откривайте света с интерес и любопитство, мечтайте и сбъдвайте мечтите си!

На добър час!

 

 

 

 

Previous Next

Честит 1-ви юни, мили деца!

На този слънчев, весел и жезнерадостен празник, от сърце Ви желаем да бъдете здрави, да носите радост на своите родители, близки и познати. Нека детството Ви бъде леко, изживяно в спокойствие и обич! Нека на лицата Ви винаги да грее усмивка, с която да топлите сърцата ни!

Вие сте най-хубавият подарък в живота ни, нашето бъдеще, нашата надежда и вяра в доброто!

Честит празник!

 От Ръководството и Екипа на ДГ "Звънче"

©2021 ДГ "Звънче" гр.Берковица

Търсене